More Website Templates @ TemplateMonster.com - September08, 2014!

Третиране на афтите в устата с хомеопатия

Афтите (улцерации), които се появяват върху устната лигавица, са болезнени и със сигурност причиняват дискомфорт. Лекуват се в продължение на около 2 седмици с подходящи хомеопатични средства.

 

Афтите, още наричани улцерации, представляват малки лезии върху устната лигавица, от вътрешната страна на бузите, устните или върху езика. По-рядко могат да се появят афти и върху венците. Когато афтите рецивидират и започнат да се появяват в различни части на тялото, това се нарича афтоза. В повечето случаи афтите са доброкачествени, но са болезнени и възпрепятстват дъвченето. Често са придружени от възпаление на жлезите, намиращи се под долната челюст. Подходящо хомеопатично лечение може да излекува в дълбочина такъв вид проблеми. Oбширните и хронични афти обикновено са причинени от нисък имунитет, неусвояване или липса на витамини, и е необходимо да се следят внимателно.Симптомите при поява на афтаПовърхността засегната от афтата е покрита с червена лезия, върху която се появява малко белезникаво петно. Леките афти не оставят белег и преминават за около 2 седмици. В по-тежките случаи афтата не изчезва в продължение на седмици и може да остави белег. Афтозата не е заразна, но често се повтаря и остава хронична. В по-тежки случаи афтите се появяват една до друга във формата на верига.

Малките язви се образуват в групи с обиколка около 1 милиметър в диаметър, а по-големите имат неправилна форма. Афтите са болезнени, дори преди появата на лезия. Пациентът може да усети пощипвания или пареща болка. Най-често болката се предизвиква при консумация на топли или студени продукти. При усложнения, афтите могат да са причината за поява на оток на лигавицита и температура.Причините за афти и афтози


Лекарите все още не се намерили истинските причини за произхода на афтите и афтозите. Има няколко хипотези като алергия или наследственост, въпреки че генетичната предразположеност не е доказана.

Афтите могат да бъдат причинени и от леки наранявания в устната кухина или от някои видове храни. Според статистиката, афтите при жените са по-чести по време на менструация. Също така и стресът може да предизвика такъв вид патология.Вътрешно хомеопатично третиране


Съществуват няколко подходящи медикамента за третиране на афти в устата Боракс 9 СН или Меркуриус коросивус 9 СН са стандартни медикаменти, които се приемат систематично по 5 гранули, няколко пъти на ден в продължение на 2 седмици. Калиум Бихромикум 9 СН е подходящо лекарство за кръгли афти с добре очертани ръбове. Сулфурикум ацидум 5 СН може да се приема, когато пациентът чувства облекчение при пиене на топла течност. Тези лекарства могат да започнат да се приемат още при първи симптоми за поява на афта, като стандартната дозировка е 5 гранули, на всеки 2 часа, и след това по 5х2 пъти на ден, докато симптомите не отшумят. Те могат и да се комбинират с други медикаменти в зависимост от симптомите : Нитрикум ацидум 5 СН при пареща болка, Меркуриус 5 СН при обилна слюноотделяне и лош дъх и Суфирикум асидум 5 СН в случай на отделяне на белезникава течност от лезията.Локално третиранеЗа да допълните лечението може да правите ежедневни промивки на устата. За целта са подходящи Календула офисиналис и Хидрастис канаденсис. Те имат успокояващо и противовъзпалително действие.Кога да се консултирате с лекар?В повечети случаи афтите в устата се лекуват от самия пациент с промивки на лигавицата и хомеопатични медикаменти. Но ако афтата стане хронична и не преминава, е необходима консултация с лекар, който да провери здравето на устната кухина и произхода на афтите.

Ако имате въпроси относно хомеопатичното лечение на афти, винаги може да се консултирате с фармацевтите в аптеки „Дара“, които с радост ще ви помогнат.