More Website Templates @ TemplateMonster.com - September08, 2014!

Третиране на алергии с хомеопатия

Неблагоприятна реакция на организма спрямо някои физически или химически вещества и материи, алергията се проявява по различни начини. Хомеопатията успява да се пребори с нея чрез подходящи средства.

 

Алергията е остър отговор на организма в контакт с определени субстанции. Най-често се проявява на определени места от тялото: кожата, очите или храносмилателният тракт. Така, една алергия може да бъде много сериозно заболяване и в зависимост от местата на които се проявява. Различаваме 7 оснони форми на алергия : хранителна алергия, уртикаря, алергична екзема, алергична астма, алергичен ларинит, алергия от отровата на инсекти и анафилактична реакция. Симптомите са различни при всяка форма.

 

Симптомите

При хората, които имат алергии, те могат да се проявят чрез зачервяване и сърбеж на кожата. Понякога се наблюдават едеми на очите и/или устата. Относно уртикарията, тя се проявява с епидермални oбриви, придружени със сърбеж и/или усещане за възпаление. Екземата се проявява със зачервяване и плаки върху много суха кожа, която също може и да сърби.

Алергичната астма се проявява със затруднено дишане и силна кашлица. Алергичният ринит засяга очите и ноздрите. Очите се зачервяват и сърбят, а ноздрите щипят и се усеща напрежние в синусите.

Алергията от отрова на насекомо се усеща веднага след ужилване. Появяват се обриви и усещане за болка и подуване на мястото на ухапване. В най-лошия случай ухапването може да причини анафилактичен шок.

При последния случай, гърлото се затваря от подуване, дишането е затруднено, пулсът е нарушен, човек става блед и може да загуби съзнание. Това е най-опасната алергия, защото може да бъде смъртоносна.

 

Хомеопатично третиране

Хомеопатията позволва не само предотвратяване на алергичните реакции, а също и  ефективно успокояване на алергията по време на криза. В първия случай, третирането подготвя организма да толерира субстанцията, която причинява алергията. Във втория случай се стимулират естествените защити на тялото за да се прекрати кризата. Превантивните мерки трябва да се взимат няколко месеца преди контакт с алергените. Нпример, ако става въпрос за алергия към полени може да се започне с приема на ежедневна доза Поленс 30 СН, два или три месеца преди периода, в който се появяват. Друга комбинация при алергия към полени е Сабадила 9 или 15 СН в комбинация с Алиум Цепа или Еуфрази Официналис.

За да се третира алергична криза, която вече е започнала, базата на всяко хомеопатично решение съдържа систематично приемане на 5 гранули Поленс 15 СН, 5 гранули Апис Мелифика 9 СН, 5 гранули Пумон хистамин 15 СН. След това, трябва да бъдат добавени хомеопатични продукти специфични за конкретната криза. Например хомеопатична помада Хомеоплазмин или Сикадерма, позволява да се намалят иритациите на кожата при настинки.

 

Кога да се консултираме с лекар?

При алергии, консултацията с лекар е задължителна, особено ако състоянието нарушава качествтото на живот и пречи на ежедневието на пациентите. В леките случаи, ако не се наблюдава бързо преминаване на симптомите след лечение, също е задължителна консултацията с лекар. Ако проблемите са леки, но дълготрайни, също е препоръчително да се свържете със специалист. Рецептета за хомеопатично лечение на алергия, е най-добре да бъде изготвена от лекар хомеопат.