More Website Templates @ TemplateMonster.com - September08, 2014!

Излекувайте анемията с хомеопатия

Aнемията е болест, която се характеризира с ниско ниво на хемоглобин. Има различни причини за появата й и за да се лекува според наблюдаваните симптоми, лекарят трябва да предпише подходящи хомеопатични медикаменти, с които да се съчетае алопатичното лечение.

Анемията може да се появи след  честа или обилна менструация или друга сериозна патология. Тя се характеризира с ексремно ниско ниво на кислорода в кръвта, което  предизвиква намаляване на броя на червените кръвни клетки. Aнемията може да бъде последствие от липса на витамини, желязо или загуба на кръв.

 

Симптоми

Сред симптомите на анемия е важно да отбележим загубата на апетит, отпадналост, диспнея, тахикардия, блед цвят на лигавиците. В напреднал стадий, тя нарушава функциите на сърдечната система и причинява световъртеж и сърцебиене

 

Симптоматично лечение

В случай на желязодефицитна анемия, причинена от недостиг на желязо в кръвта, или анемия поради липса на витамин Б12 или на фолиева киселина, като добавка към алопатичното лечение, хомеопатичните лекарства целят да балансират усвояването на желязо и така червените кръвни клетки да фиксират по-добре кислорода и да изпълнят ролята си. В случаите на остра умора се препоръчва Цинкум Металикум 15 СН. При пациентки с чести или обилни менструации, се препоръчва Випера Берус за облекчаване на кризите. Лечението е същото като при хеморагична анемия.

В случаи на анемия, дължаща се на заболявания, които отслабват пациента, включително такива, които намаляват нивата на червените кръвни клетки, като рак, ревматоиден артрит, бъбречна недостатъчност или болест на Крон, които предизвикват хронична анемия, Ферум Металикум е ефективен.

Хемолитичната анемия и сидеробластната анемия могат да бъдат придобити или вродени. Високите нива на токсини в кръвта са причина за придобитата хемолитична анемия. Хомеопатичните препарати ще подпомогат и балансират алопатичното лечение, които са прдназначени за лечение на инфецията, която провокира секрецията на токсини. Сидеробластната анемия, от своя страна, е рядко заболяване, при което червените кръвни клетки не са в състояние да задържат желязото в кръвта. Алопатията доставя допълнитено желязо, докато хомеопатичния медикамент Цинкум Металикум служи за укрепване на имунната защита срещу вируси и бактерии, като по този начин постига ограничаване на токсините.

Освен блед тен и загуба на тонуса, бърза загуба на тегло може да бъде наблюдавана при пациентите. Хомеопатичната формула тогава ще бъде Плумбум металикум или Натрум муриатикум 9 СН или 30 СН. Тези средства трябва да се съчетаят с алопатичното лечение.

 

Кога да се консултирате с лекар ?

Пациентът трябва да се консултира с лекар още когато забележи симптоми като бледа кожа, отпадналост или тахикардия. В такива случаи хомеопатичното лечение съчетано с алопатично е от изключително важно значение за възстановяване на пациентите. При въпроси и съвети относно лечението ви, не се колебайте да се консултирате със специалистите в аптеки „Дара“.