More Website Templates @ TemplateMonster.com - September08, 2014!

Диария

 

Храносмилателната система на човек е една от най-често страдащите системи, която често е свързана с остри и хронични състояния, като диарията. Диарията може да бъде опасна за малки деца и предизвикателство за възрастните, и трябва да бъде овладявана бързо.

 

Диария – често и неприятно заболяване

Диарията е сред заболяванията, с които човек се сблъсква както през първите си месеци живот, така и в зряла възраст. Тези видове нарушения, засягащи храносмилателната система всъщност са много чести, като все още проявленията са много неприятни и могат да бъдат унизителни.

Много фактори могат да причинят диария и обикновено тя е резултат от приема на различни, чужди вещества чрез храната. Паразити, бактерии и вируси са сред основните причинители на диария. По този начин лошото хранене излага човек на атаките на тези чужди тела.

Понякога диарията може да се дължи на непоносимост или чувствителност на организма към някои видове храни.

Някои лекарства също имат страничен ефект, които водят до диария. В много редки случаи, диарията може да е резултат и от психологични проблеми – стрес или голяма нервност.

При кърмачета, диария може да се прояви по време на никнене на млечните зъби.

Диарията може да бъде остра или хронична.

 

Симптоми

Диарията винаги се проявява със забележима, честа нужда от изхождане. Страдащите от диария изпитват нужда от изхождане 3-4 пъти дневно, като изпражненията са много меки или направо течни. Наблюдава се също болка в корема. Понякога може да се наблюдава повръщане и температура.

 

Хомеопатични решения при диария

Освен приема на хомеопатични лекарства, при всеки тип диария е важно да се приема голямо количество вода. Това състояние причинява съществено обезводняване, особено при малки деца и бебета.

Има различни типове хомеопатични продукти, които могат да помогнат  за по-доброто овладяване на диарията, в зависимост от симптомите, които се наблюдават.

За диария причинена от ядене на плодове, Oleander е перфектното лекарство.

Родителите е добре да дават на детето си Podophyllum , когато то получава диария по време на никнене на зъбките. Същият продукт е също подходящ, когато страдате от болезнена диария, придружена с подуване в корема.

Ако диарията се увеличава след всяко нахранване, се препоръчва Natrium Sulfuricum.

За диария причинена от повишен прием на алкохол или слабителни лекарства , Nux Vomica е подходящото лекарство.

Диария на психична основа, може да бъде овладяна чрез Gelsemium, а когато има доказателство за натравяне с храна, трябва да се приема Arsenicum Album.