More Website Templates @ TemplateMonster.com - September08, 2014!

Смекчаване на агресивността с хомеопатия

Като цяло, агресията е поведение, разпознаваеми действия, където преобладават враждебния характер и насилието, което може да бъдат физическа или словесно. Самоубийството е също форма на агресия. Лекарства, наркотици и тютюн, често са елементи, които предизвикват пристрастяване. Прекомерната консумация на тези продукти може да предизвика агресивно поведение при хора. Въпреки това, внезапното спиране, детоксикацията или отказването на тютюнопушенето могат да доведат до агресия. Има редица конвенционални лекарства, които помагат в борбата срещу признаците и симптомите на агресия. Въпреки това, също така е възможно да намалите агресията с хомеопатични лекарства, които са по-меки и естествени.

 

Симптомите на агресия

В повечето случаи, един агресивен човек е склонен да има трудности със заспиването. При липсата на сън, човек става раздразнителен и губи самоконтрол. Често се проявява след отказване от тютюнопушене,като агресивността може да бъде трудна за контролиране. По време на това време,когато хората са принудени да се откажат от тютюнопушенето или пиенето са по-раздразнителни и се чувстват нервни през цялото време. Тази нервност се причинява от липсата и ирационален порив за тютюн или алкохол. Наистина, за отказване от тютюна е много трудно за заклет пушач и изисква много време, за да се адаптира, и докато се достигне този етап, човек става агресивен без причина.

Лечение на раздразнителност и възбуда


За да успокоят нервите и да се намали агресивното поведение, се препоръчва да се вземат 5 гранули от Nuv Vomica 15 CH или Nuv Vomica 30 CH в зависимост от интензитета на кризите.През първите дни, когато признаците на раздразнителност са много, трябва да се приемат най-малко 3 пъти на ден, за да усетите подобрение.
Тази мярка се оказва особено ефективна за хора при спиране на кафе, тютюн или алкохол. За да успокои състоянието и раздразнителността, 5 гранули на Actea Racemosa CH 5-15 или 9-15 CH Ignatia могат да се вземат на ротационен принцип или поотделно в зависимост от избора на пациента.
В случай, че агресивността се превръща във вълнение и поведенческо разстройство, вземете 5 гранули Chamomilla Vulgaris 15 CH в продължение на 15 дни. Ако състоянието не се подобри, лечението продължава с 5 гранули Chamomilla Vulgaris 1-2 пъти дневно в продължение на месец.

Лечение на безсъние


За да се борите срещу безсъние и по този начин да помогнете за намаляване на агресивността, 3 гранули от Nuv Vomica 5 CH трябва да се вземат преди лягане. Aconitum 9 CH също е ефективно средство против безсъние, което успокоява неспокоен сън и помага в борбата срещу безсъние. Дозировката е 3 гранули преди лягане и през нощта, когато се събудите, докато има подобрение.

Лечение свързани с отказване от тютюнопушене


Както се случва, неконтролирана агресия предимно по време на спиране на тютюнопушене или алкохол, е полезно да се знае, че средствата за защита, могат да се прилагат в зависимост от симптомите.
Moschus 9CH и Sumbul 9CH и успокояват нервите като се редуват по 3 гранули от всяко, 3 пъти дневно. Caladium seguinum 9 CH е и средство за защита, което ефективно се бори срещу ирационално желанието за пушене. Това лекарство се приема в доза от 3 гранули сутрин и вечер. За да се намали желанието за пушене, също така е препоръчително да се вземат 5 гранули от Lobelia Inflata, 3 пъти на ден, половин час преди хранене. Други допълнителни гранули могат да бъдат предприети, когато желанието за пушене е спешно и неконтролируемо.