More Website Templates @ TemplateMonster.com - September08, 2014!

Какви са хомеопатичните лекарства за лечение на аменорея?

 

Какви са хомеопатични лекарства за лечение на аменорея?
Аменорея се проявява с липса на менструация при жените и често е от естествен произход.
Въпреки това, понякога е причинена от заболяване. В този случай хомеопатичното лечение е необходимо.
Аменореята се характеризира с липса на менструация при жени в репродуктивна възраст.
Преди хомеопатичното лечение на това заболяване,е важно да се определят причините, защото, ако липсата на цикъл се дължи на бременност, лактация, на анорексия невроза или интензивна спортна практика, хомеопатичните лекарства могат да нямат никакъв ефект.

Симптоми на аменорея
Има два вида на аменорея, а именно: първична аменорея и вторична аменорея.
Те казват, че заболяването е първичен, ако лицето, което е засегнато е от 14 до 16 годишна възраст, чиито вторични полови белези, все още не са развити или момиче над 16, което никога не е имало менструация, докато вторичните й полови белези развити нормално.
Освен това, тя се нарича вторична аменорея, ако пациентът е вече възрастен и не е имал менструация за период от 6 месеца.

Лечение на първична аменорея
Хомеопатичното лечение на първична аменорея може да се употребява само при момичета над 16 години, включително, ако клинично изследване разкрива закъснял пубертет.
Ако пациентът има ясна умствена изостаналост трябва да се прилагат Baryta carbonica, но ако тя страда от депресия и / или анорексия невроза, Cyclamen е най-препоръчаното лекарството.
Natrium Muriaticum 30 CH се използва само ако аменореята е причинена от стрес.
По отношение на системата на прием, те обикновено поставят под езика по 5 гранули от посочения препарат, веднъж на ден.

Лечение на вторична аменорея
Хомеопатията може да лекува вторична аменорея, ако то се дължи на хипер фоликулит, хипо фоликулит с централен произход или лутеална недостатъчност с периферен произход.
Хипер фоликулит, проявяващи се със постоянно състояние на PMS и може да бъдат лекувано чрез Folliculinum 9, 15 или 30 CH.
Ако те са причинени от тъга и разочарования, трябва да бъдат лекувани с Ignatia Amara.
Но ако аменорея се случва, след като пациентът е почувствал силна емоция, придружено от спазми и контракции, Actea Racemosa е правилният избор.
Staphysagria се препоръчва в случай на потиснат гняв с Colocynthis и се използва в случаи на болка в матката или корема.
За да реши проблемите с лутеинизиращия хормон се използва основно Lutéinum 5 CH.
Въпреки това, други средства може в някои случаи да заменят последния.
По този начин, ако менструацията е прекъснат от студена вана или страх, би било по-добре да вземете доза Aconitum Napellus 9 CH първия ден, доза 15 CH на втория ден и доза 30 CH на третия ден.

Кога да посетите лекар?
Консултирайте се с лекар-гинеколог или общопрактикуващ лекар, ако липсата на цикъл не е причинен от бременност, кърмене или менопаузата.
Под 16 години, страдащи от първична аменорея тийнейджърите не трябва да се тревожат, ако се установи, забавяне в развитието на техните вторични полови белези.
Възрастни жени, жертви на вторична аменорея, трябва да се свържат с лекар, за да разберете какво ще бъде подходящото лечение.