More Website Templates @ TemplateMonster.com - September08, 2014!

Облекчаване на тревожност с хомеопатия

Тревожността е психологическо състояние, при което пациентът трябва да бъде успокояван постоянно. Хомеопатията може да успокои страховете, които са източник на тази тревожност. Безпокойството се изразява в различни чувства, които може да са страх, или вълнение и недоумение. Лице, страдащо от тревожност, често има физически белези като тахикардия, диспнея или изпотяване. На по-високо ниво на тревожността може да се превърне в състояние на депресия. Много лекарства като антидепресанти или успокоителни се използват за лечение на безпокойство във всичките му форми. Хомеопатията предлага различни варианти, като се има предвид, че пациентът трябва да се третира съгласно неговия социален свят, неговия начин на живот и по-специално за физиологичните му параметри.

 

Симптоми на тревожността

Тревожността е състоянието на паника и страх, свързани с несигурност. Това състояние може да е безобидно, но понякога то се превръща в патология, която може сериозно да наруши живота на човека. Тревожността може да бъде под формата на безпокойство и непропорционална мъка, неоснователно или постоянно напрежение. Тя може да се прояви по много начини, вариращи от чувства на потисничество, фалшив световъртеж, сърцебиене при някои хора, докато други съобщават за напрежение в мускулите и голяма постоянна умора.

Лечение на импулсивна и песимистична тревожност

В повечето случаи, тревожност се проявява при перспективата за важно събитие като интервю за работа или изпит. Това в повечето случаи е примесено с импулсивни реакции и обърква поведението на пациента. Идеалната хомеопатичен формула в този случай е или Argentum nitricum или Arsеnicum album. В такива случаи, хомеопатията също лекува физическите признаци на тревожност, като диария и виене на свят, в паралел с психологично успокоение. Phosphoricum acidum се препоръчва при пациенти, които изпадат в страхови състояния.

Лечение на тревожност при деца

Децата могат да попадат и в състояние на тревожност, което се отразява най-вече от патологичната срамежливост и чувствителност. При пациенти, на тази възраст, хомеопатът препоръчва Ambrea grisea, която носи малко повече доверие към детето, докато успокоява нервите му. С това хомеопатично лекарство, детето ще бъде по-спокойно, ще бъде по-лесно за него да прекъсне изолацията си. Що се отнася до тийнейджърите, те могат да вземат Gelsemium за по-добър контрол на чувствата си. Това лечение може да намали някои неприятни физически симптоми на тревожност, като зачервяване на лицето, поради срамежливост.

Облекчаване на тревожност в резултат от травма


Тревожността също може да бъде резултат от труден период, през който пациентът е преминал като развод, овдовяване или смърт на роднина. В такъв случай, хомеопатът съветва да се приложи Ignatia , като лечение за успокояване на психологическата травма и в същото време за лечение на тревожност.

Облекчаване на тревожност през нощта

Някои пациенти водят нормален живот през деня, но веднъж легнали за сън, тревожността им се проявява, което се изразява чрез много неспокойни нощи. Този вид нощна тревожност се третира със Spongia Tosta. Ако е налице нощна тревожност преди менструация, пациентът се третира с Digitalis. Тези, които се сблъскват с този вид безпокойство заради работа стрес трябва да приемат Nux Vomica .