More Website Templates @ TemplateMonster.com - September08, 2014!

Бронхит - Хомеопатия


Студът, който характеризира зимата, е източник на много заболявания. Сред тях, може да се споменат бронхитът. Най-уязвими са възрастните хора, децата и бременните жени. Може да се появи внезапно или често, като се характеризира с възпаление на бронхите, на дихателните пътища, които транспортират въздуха от трахеята към белите дробове. В повечето случаи, причинени от вируси или бактерии, бронхитът се характеризира с подуване и зачервяване на бронхите, както и увеличено производство на слуз,което блокира преминаването на въздуха .

 

Представяне на бронхит

Има два различни вида бронхит: остър бронхит и хроничен бронхит. Първият се проявява внезапно, отнема само няколко дни, докато вторият е заболяване, което се среща често и може да продължи няколко седмици. В действителност, хроничният бронхит, често е причинен от тютюнопушене, бронхите са червени и постоянно подути с изобилно производство на слуз.


Симптомите на бронхит

Бронхитът се проявява с висока температура придружена от кашлица и дихателни проблеми. Хроничен бронхит и остър бронхит и двата са причинени от възпаление на дихателните пътища. Въпреки това, техните симптоми не са напълно сходни. Острият бронхит се появява внезапно, придружено с леко повишена температура, умора, болки в гърба или в гърдите, болки в гърлото, главоболие и дрезгав глас. Хроничен бронхит, от друга страна, се характеризира с кашлица, която продължава в продължение на три месеца и се повтаря често. Тя се проявява с кашлица с отделяне на храчки, задух, който увеличава с течение на времето и затруднено дишане (хрипове). Хроничен бронхит, въпреки че изглежда по-малко тревожна, може да причини дихателни усложнения, оттук и необходимостта да се лекува навреме. За да направите това, съществуват няколко фармацевтични продукти, но избират хомеопатията е разумно. Дали за остър бронхит или хроничен бронхит, ефективни хомеопатични продукти са на разположение.

Лечение на остър бронхит и суха кашлица

Въпреки острият бронхит може да изчезне от само себе си след 15 дни без лечение, винаги е препоръчително да се лекува. Ако то е придружено от суха кашлица и е болезнен, се препоръчва да използвате Aconitum napellus, подходящ за хора, които не се чувстват желание приемат течности. За тези с кашлица, подобна на коклюш е "Drosera rotundifolia" (също за ограничаване на болката в основата на гръдния кош) и "Cuprum metallicum" (ограничаване на болка в гърдите). Във всички случаи, "Rumex crispus" е подходящ за остър бронхит със суха кашлица.

Лечение на остър бронхит и продуктивна кашлица

Острият бронхит обикновено е съпроводен от производството на слуз. Въпреки това, в някои случаи (при по-възрастните), често е трудно за пациента да го изплюе, за което се използва "Senega", което улеснява изхрачването на слуз. Освен това, в случай на вискозно жълта слуз, "Hydraste" е наречен продукт. Редуването на "Kalium bichromicum 5CH" и "Antimonium 5CH" (четири гранули на доза) също е показанo за лечение на бронхит. Ако производството на слуз е много обилно, "Calcarea sulfurica" може да помогне за спиране. За преодоляване на кашлица, три дневни дози от четири гранули "Bryonia 5CH" е много ефективно.