More Website Templates @ TemplateMonster.com - September08, 2014!

Дисменорея лечение с хомеопатия

 

Дисменорея с хомеопатия

Дисменорея буквално означава менструални проблеми.
Има два вида на дисменорея, аименно: първична и вторична дисменорея.
Първичната дисменорея се проявява с болки в долната част на корема, които се усещат точно преди менструация и изчезват след два или три дни.
Въпреки това, ако болката продължава дори след като спре кървенето, се нарича вторична дисменорея.
За жени, които са жертви, трябва да следват ефективно лечение.
За да направят това, те могат да използват хомеопатични средства.

Симптомите на дисменорея
Болезнени периоди са основните симптоми на дисменорея.
В повечето случаи болката се усеща в долната част на корема.
Но в зависимост от интензитета на спазмите на матката, тя може да се усеща до ханша, долната част на гърба и дори до бедрата.
В някои случаи те се появяват няколко дни преди менструация, когато матката изхвърля отломки от кървава тъкан и съсиреци.
Възможно е дисменореята също да се проявява с нередовна менструация и придружена от гадене, главоболие, повръщане, диария, умора и неразположение.

Лечение на дисменорея
Като цяло, дозата на хомеопатичните лекарства за облекчаване на дисменорея е пет гранули, които трябва да бъдат взети веднъж на ден, докато симптомите изчезнат.
Когато болката жената я кара да се присвива, или болезнени периоди са свързани с спазми, се препоръчва да се редуват Magnesia Phosporica 9 CH и Colocynthis 15 CH.
Ако болката се излъчва към сакрума и бедрата и пациентът има световъртеж, най-подходящото средство за защита е Lilium Tigrinum 5 CH.
И ако болестта се проявява не само от силна болка, но и от вагинално течение и възпаление на зърнaтa, се вземат гранули Chamomilla Vulgaris.
В случай, че спазмите са подобни на маточните контракции по време на раждане, без епидурална упойка, най-добре е да се вземе Caulophyllum thalictroides 9 CH.
Освен това, ако болката стихва, когато жената притисна корема й, най-ефективното средство за защита е Bryonia.
И ако количеството кръв е пропорционално на интензитета на болката, която чувства, ще бъдат посъветвани да вземат Actaea Racemosa 9 CH.
В допълнение, когато кръвта е червена, най-добре е да се вземе Sabina, но когато е тъмна, Sepia се препоръчва.

Кога да отидеш на лекар?
Обикновено жените, които са имали своите правила в продължение на няколко години, не трябва да се чувстват болка по време на менструация.
Ако те все още страдат от дисменорея, е препоръчително да отидат на лекар.
Освен това, ако след прием на хомеопатично лекарство, болката в долната част на корема, които продължават да съществуват или болезнени периоди са придружени от повишена температура, вагинални секрети, менорагия или метрорагия, консултация с лекар е препоръчително.