More Website Templates @ TemplateMonster.com - September08, 2014!

Хомеопатична козметика

 

Напоследък някои хомеопатични средства намериха едно сравнително ново приложение като  продукти за директно прилагане върху кожата.
Промените в епидермиса и по-долните слоеве на кожата, които неминуемо настъпват с напредване на годините, са резултат от намаляването на количеството на колагена и на водата, което се отразява на еластичността на кожата и води до намаляване на нейната хидратация и естествен блясък.
Козметични продукти, които съдържат вещества като пропиленгликол, диетаноламини, триетаноламини, фталати, парабени и други консерванти, могат да бъдат потенциално опасни за здравето и да предизвикат алергични реакции.
Поради голямото разреждане на активните съставки в хомеопатичните кремове, те са напълно безопасни, хипоалергенни, не водят до запушване на порите или поява на акне, обриви и други проблеми с кожата.

Тези продукти може да бъдат прилагани във всяка възраст и не предизвикват странични реакции.   Обогатяването на хомеопатичните кремове с етерични масла подобрява значително качеството на тези продукти и засилва ефекта им. Те могат да бъдат прилагани при различни кожни проблеми като акне, псориазиз, целулит, разширени капиляри, възпаления, тъмни петна и други несъвършенства.
Някои хомеопатични продукти в комбинация с етерични масла като арган, бадем, роза спомагатат за намаляване на бръчките по лицето, тъй като повишават задържането  на вода в кожата и количеството на колагена, като по този начин възвръщат нейната еластичност.
Други кремове спомагат за постепенното премахване на тъмните петна по кожата, тъй като регулират производството на меланин, отстраняват свободните радикали и изравняват тена.

  Етеричните масла, които са често срещана съставка в хомеопатичните кремове, освен че притежават мощни лечебни свойства, могат да намалят несъвършенствата по кожата като: бръчки, тъмни петна, стрии, целулит и др.
Най-популярните от тях са: жожоба, роза, бадем, арган. Те стимулират регенерация на клетките на епидермиса, подобряват хидратацията им и увеличават еластичността на кожата.
Маслото от жожоба притежава мощен овлажняващ ефект и е подходящ за приложение върху всякакъв тип кожа. Арганът е наричан още „течно Мароканско злато”.
Това рядко срещано растение притежава мощно антиоксидантно действие и успешно редуцира появата на бръчки по кожата и забавя нейното стареене.
Много етерични масла притежават антибактериално действие, поради което са подходящи при чести възпаления на кожата, рани, белези, акне, дерматит, ужилвания от насекоми и др.