More Website Templates @ TemplateMonster.com - September08, 2014!

Крампи Хомеопатия

Крампите са внезапни, болезнени мускулни контракции, които могат да се появят на различни места на тялото, но най-вече върху мускулите на пръсеца. Различни хомеопатични лекарства са вече на разположение, за да се третират.Крампите са болезнени и неволни контракции на мускул или мускулна група. Те могат да засегнат спортисти, възрастни хора и бременни жени по време на почивка, сън или след доброволно свиване на мускулите. В повечето случаи са преходни и лесно отшумяват, и често са доброкачествени. Въпреки това, не бива да се пренебрегват, защото понякога те се причиняват от различни заболявания като бъбречна недостатъчност, атрофичен миотония, рабдомиолиза или амиотрофична латерална склероза. Като цяло, те се появяват в резултат на неправилна стойка, мускулна умора, дехидратация, травма или инфекции

 

Smiley face

Симптоми

Спазмите се проявяват с неволни мускулни контракции, придружени от болка. Въпреки краткотрайна, тази болка понякога е непоносима и най-често се появяват в мускулите на пръсеца на краката, ръцете и бедрата, но могат да се появят, по-рядко в гърба и в областта на шията.

Хомеопатичните лекарства за облекчаване на крампи

За преодоляване на рецидивиращи спазми, се използват различни хомеопатични лекарства, като Cuprum Metallicum 15 CH, заедно с Magnesia phosphorica 5 CH. Препоръчителният прием е два пъти на ден, сутрин и вечер по 5 гранули от всекипродукт. Cuprum metallicum 9 CH се препоръчва при лица с редовни нощни крампи. Дозировката е 5 гранули при лягане за един месец, но когато е необходимо, може да се повтори лечението. Накрая, за тези, които страдат от мускулни крампи, 5 гранули на Cuprum Metallicum 5 CH на всеки 10 минути през първия час и след това 5 гранули три пъти на ден. A масаж на болезнените места с масло Arnica за по-бързо облекчение.
< Някои лекарства са по-препоръчвани в зависимост от профила на пациента. По този начин, за възрастните хора, най-добре е да вземат Nux Vomica 5 CH , като се редува с Plumbum 5CH и Causticum 5 CH. Sarcolacticum acidum 5 CH особено подходящ за спортисти. Дозировката е 5 гранули три пъти дневно след активен ден. И накрая, 5 гранули на Magnesia phosphorica 15 CH време на кризи.

Кога да посетите лекар?

Твърде болезнените, остатъчни или редовни крампи изискват лекарска консултация, както когато проявено не облекчаване на симптомите или няма подобрение. Ако се появят крампи в областта на шията или гърба и са придружени от чувство за изтръпване или слабост, също така е препоръчително да отидеш на лекар, който може да предпише подходящо лечение.

Smiley face