More Website Templates @ TemplateMonster.com - September08, 2014!

Стрес и лечение

Стресът е една от реакциите на организма, подлежаща на натиска от околната среда. Тази патология, станала обичайна в днешния свят, се проявява чрез набор от симптоми, които започват в мозъка, което е в резултат от производството на кортизол . Надбъбречните жлези произвеждат кортизол, който от своя страна действа на кората на главния мозък и хипоталамуса. Тези две области на мозъка са важни: първо, кората на главния мозък, е в центъра, където се появява напрежение (обездвижване, атака, да избяга, ...), докато вторият, хипоталамуса, е център, който действа срещу стресовите стимул и следователно ги регулира. Въпреки това, ако производството на кортизол е твърде силно, стресовите стимули вече не могат да се контролират от хипоталамуса, което води до напрежение. Амигдалата в главния мозък, хипоталамуса и предният сингулатен кортекс са местата, където нервните реакции и емоционалните усещания се появяват.

 

Събитията при стрес

Стресът се проявява различно при различните хора, но като цяло, може да се класифицира според симптомите, свързани с тази патология в четири отделни групи: физически симптоми, психични симптоми, емоционални симптоми и поведенчески симптоми. Физическите симптоми, най-често се характеризират с умора, безсъние, липса на апетит, главоболие, напрежение в мускулите, задух и световъртеж. Душевните симптомите, от своя страна, се проявяват от колебанието във вземането на решения, падането на капацитета за запомняне, липса на внимание и концентрация, предизвикваща увеличаването на грешки.

Но най-видимите признаци на стрес от антуража са емоционалните симптоми и поведенчески симптоми. Наистина, емоционално, повечето хора са лесно раздразнителни, липсва увереност в себе си, има вероятност да са притеснени и тревожни, и / или мълчалив, и липса на либидо. Нещо повече, те са дезорганизирани, често отсъстват, искат да бъдат сами, злоупотребяват с цигари, алкохол, наркотици, шоколад, бонбони, кофеин и т.н.

Лечение на перманентен стрес

С хомеопатия, ефективното лечение се определя въз основа на произхода на стреса.
По този начин, за тези, чийто живот се поддържа и е свързан с нарушения в храносмилането, Argentum nitricum е най-подходящото средство. Sepia, междувременно, е подходяща за тези перфекционисти с много остро чувство за дълг. Ambra grisea също е ефективен при лечение на стрес, причиняващ несигурност. За тези, които живеят в среда, където са подложени на околен стрес, Ignatia е най-подходящото хомеопатично лекарство.

Лечение на преминаващ стрес

Стресът е не само свързан с ритъма на живота и околната среда, той може да се появи в резултат на събития или необичайни ситуации, например в деня преди или по време на изпитване на емоционален шок (загуба на любим човек , развод и т.н.). Хомеопатията е идеална за лечение на такъв тип стрес. Срещу тревоги по време на такива периоди, Gelsemium sempervirens е най-подходящият. И срещу стреса, причинен от емоционален шок, Arnica е най-ефективното средство за защита. И накрая, за тези, които са изправени пред трудна ситуация, като например публично говорене, например, се приема две или три гранули от Staphysagria 9 CH на ден, което може да им помогне да преодолеят стреса и срамежливостта.